torstai 18. joulukuuta 2014

Syyssalaatti


pieni pala (n. 200 g) valkokaalia
1 pieni sipuli
1/2 appelsiinia
1/2 paprikaa

Kastike:
1 rkl etikkaa
3 rkl rypsiöljyä
1/2 tl sokeria
1/3 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Suikaloi kaali, paprika ja sipuli, ja leikkaa appelsiinin lohkot pieniksi paloiksi. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen, ja sekoita se salaatin joukkoon tarjoiluastiassa.

Määrä: 4 annosta
Valmistusaika: 10 min
Hinta: 0,95 €

Reseptistä: Sopii lisukkeeksi pääruoan kanssa. Salaatin voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja säilyttää jääkaapissa, sillä sen maku vain pehmenee ja paranee odottaessa. Voit korvata etikkakastikkeen valmiilla salaatinkastiketta.

VALMISTUS:

 
1. Kokoa ainekset. Sipulin pitää olla pieni (korkeintaan 50 g), jottei salaatista tule liian väkevä. Voit käyttää kokonaisen appelsiinin, jos haluat salaattiin hedelmäisen maun.
 

2. Leikkaa kaali ja paprika ohuiksi suikaleiksi ja sipuli joko suikaleiksi tai renkaiksi. Irrota appelsiinin lohkot toisistaan, poista huolellisesti kaikki siemenet ja leikkaa lohkot pieneksi paloiksi. 


3. Salaatinkastike on helpointa valmistaa pienessä pullossa, jossa ainekset ravistellaan sekaisin. Jos pulloa ei ole saatavilla, sekoita kastike pienessä lasissa voimakkaasti lusikalla sekoittaen. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin kahdella lusikalla nostellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnistuitko? Kerro mielipiteesi ja omat vinkkisi!