keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Kauralastut


50 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 muna

Sulata rasva kattilassa. Lisää muut aineet sulaneeseen rasvaan ja sekoita. Nosta taikinasta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperilla päällystetylle pellille noin 10 cm päähän toisistaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ennen siirtämistä.

Määrä: 18 kpl
Valmistusaika: 25 min
Hinta: 0,55 €

Reseptistä: Kauralastut ovat ensimmäinen keksireseptini lähes kolmenkymmenen vuoden takaa yläasteen kotitaloustunnilta. Ne eivät ole pitäneet pintaansa keittiöni suosikkikekseinä ainoastaan hyvän makunsa vuoksi, vaan myös helppoutensa ja nopeutensa vuoksi. Kauralastut valmistuvat käden käänteessä vaikkapa yllätysvieraille ja tarvikkeetkin löytyvät yleensä aina kaapista. Ne myös jäähtyvät nopeasti ja ovat hyviä syötäväksi jo muutaman minuutin kuluttua paistamisesta.

VALMISTUS:


1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja mittaa tarvittavat ainekset. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kaurahiutaleisiin.


2. Sulata margariini pienessä kattilassa, ota kattila liedeltä ja sekoita kuivat aineet sulaneeseen rasvaan. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.


3. Nosta taikinasta kahden lusikan avulla runsaan teelusikan kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle noin 10 cm päähän toisistaan. Kauralastut leviävät uunissa ja sulautuvat toisiinsa kiinni, ellei tilaa ole tarpeeksi. Normaalikokoiselle pellille niitä mahtuu kerralla 9 kpl.


4. Paista uunissa noin 5-6 minuuttia, kunnes lastut alkavat hieman ruskistua reunoilta. Paistamisen aikana ne kohoavat ensin hieman ja painuvat sitten nimensä mukaisesti lastuiksi. Anna jäähtyä pellillä muutaman minuutin ajan ennen siirtämistä, jotta ne ehtivät jähmettyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnistuitko? Kerro mielipiteesi ja omat vinkkisi!